- Zeytin yağlı üzüm yaprağı sarması
- Tavuklu yoğurtlu salata
- Patates salatası
- Kıymalı börek
- Patatesli börek
- Kakaolu toplar
- Peynirli kanepe
1 su bardağı pirinç, maydanoz, taze nane, kuş üzümü, domates salçası, soğan, pul biber, karabiber, tuz. Tüm gereçleri güzelce karıştır ve yapraklarını sarmaya başla. Ben materyalleri pişirmeden direk sardım. Tencereye alınan sarmaların üzerine yeteri kadar su ve limon ekle pişir
Tavuklu yoğurtlu salata :
2 adet tavuk göğsünü suda güzelce haşla didikle ( haşlanan suyu dökme pilavda, çorbada kullanabilirsin
Patates salatası:
Yeteri kadar patatesi suda haşla soy. Soğuduktan daha sonra küp küp doğra. Marul, kırmızı lahana, havuç, yeşil soğan, maydanoz, taze nane güzelce doğra. Limon, zeytin yağı, tuz ve nar ekşisi ile sos hazırlayarak güzelce harmanla
Kıymalı börek:
Ben hazır yufka kullandım
Patatesli börek:
Ben hazır yufka kullandım
Kakaolu toplar:
2 adet petibör bisküviyi elimle ezdim. İçine 200 ml süt, yeteri kadar şeker, bir paket 50 gr lık kakao, 1 yemek kaşığı kadar eritilip soğutulmuş tereyağ ekleyip şekillendirdim. Siz içine ceviz de ekleyebilirsiniz.
Kanepe:
1 adet tost ekmeği (ekmeklerin kenarlarını incecik olacak biçimde kesebilirsiniz) üzerine dilim kaşar peyniri, salatalık, daha sonra üzerine ikinci tost ekmeğini koyun onun üzerine de dilim mozzarella peyniri, jambon daha sonra tekrar tost ekmeği en üst katmanına ben çeri domates ekledim 4’e böldüm ve kürdanla sabitledim. Kanepe iç gereçlerine dilerseniz çekirdeği alınmış zeytin, salam vb ekleyebilirsiniz