- İkili kavrulmuş tahin-pekmez ikilisi
- Konut imali kayısı-turunç-vişne reçeli
- Mesken üretimi yeşil çıtlatma zeytin
- Mesken imali sele siyah zeytin
- Süzme yoğurtlu kırmızı pancar salata
- Mor soğanlı közlenmiş kırmızı biber salata
- Dereotlu avakado ezmesi
- Peynir tabağı
- Domates-salatalık garnitür tabağı
- Konutta hazırlanmış iç ile yapılmış kapalı pide
- Mısır ekmeği
1 kg dana kıymayı suyunu çekene kadar kavurup içine 1 yemek kaşığı biber ya da domates salçası (isteğe bağlı) ekleyip tereyağ ve zeytinyağı ile bir arada; tuz, karabiber ve kimyon atarak biraz daha kavuruyoruz. Altını kapatıp; 3-4 adet orta büyüklükte soğanı ince olacak biçimde doğrayıp çiğ haliyle kıymanın içine ekliyoruz. Soğuduktan daha sonra dolaba kaldırıp, sonraki gün için sabah kahvaltısına sıcacık bir pide yaptırabilirsiniz.
Mısır ekmeği için de 1 paket instant mayayı ılık su ve 1 tatlı kaşığı şeker ile birlikte eritiyoruz. Kişi sayınıza bakılırsa un oranını arttırabilirsiniz. Ben 4-5 kişilik yaptığım için;.
- 2 su bardağı mısır unu
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Afiyet olsun