- Kıymalı Karnıbahar tanımı
- Pirinç pilavı
- Karışık salata
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tavuk bulyon
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 buçuk su bardağı su ve tuz
- 150 gr kıyma
- Bir orta uzunluk karnabahar
- 1 kapya biber 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, pul biber
Kıymalı karnıbahar tanımı içn evvel karnabahar i iri iri doğrayın bir yemek kaşığı tuz ve yarım limon suyu sıkıp haşlayalım. Karnabahar haşlanırken öteki materyalleri hazırlayalım. İki yemek kaşığı yağı tencereye alın ve kıymayı koyun kıyma suyunu çekene kadar soğanı ve kapya biberi yemeklik doğrayıp tencereye ekleyin bir arada biraz kavurun. daha sonra bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyin karıştırın haşlanan karnabaharları da ekleyin. İki su bardağı su ve baharatlarını ekleyin kapağını kapatın ve yarım saat o denli kısık ateşte pişirin. Biz fazlaca sevdik umarım sizde seversiniz.